SAĞLIK

En etkili uyku ilacı?

En etkili uyku ilacı hakkında bilgiler mi arıyorsunuz?  Uyku ilacı isimleri ve şıp diye uyutan uyku ilacı hangisi? Uyku ilacı damla kaç saat uyutur? Uyandırmayacak uyku ilacı hangisi? Uyku ilacı ne kadar uyutur? Uyku getiren ilaçlar nelerdir? Uyku ilacı hapı kaç saat uyutur? Doğal uyku hapı var mı? Uyku ilacı ne kadar sürede etki eder? En etkili uyku ilacı damla reçetesiz hangisi? Reçetesiz uyku ilacı hangileri?  Uyku bozuklukları günümüzün en önemli sorunları arasında! Peki, uykusuzluk için uyku hapı almak doğru mu? Sağlık bölümümüzde en etkili uyku hapı, en iyi uyku ilacı hangisi? Reçetesiz satılan uyku ilaçları ve en etkili uyku damlası hangisidir? Bu konular hakkında bilgiler vereceğiz.

İş hayatı, aşırı stres, sosyal yaşantımızda çalkalanmalar, ikili ilişkiler sürekli hayatımızda dalgalanmalara neden olur. Özel hayatımızda yaşanan bir takım nedenlerden ötürü çoğu zaman uykusuz gecelere mahkum oluruz. Bu durumda rahatlamamıza yardımcı olabilecek ve bağımlılık yapmayacak bir takım ilaçlara ihtiyaç duyulması oldukça normaldir. En az yan etkiye sahip, eczanelerde ve piyasada reçetesiz olarak satılan en iyi uyku ilaçlarını, en yaygın kullanılan ve bağımlılık yapmayan ilaçları doktor yazmadıkça kullanılması uygun değildir.

İnsan hayatı sürekli sorunlarla yoğrulmaktadır. Bu durum çoğu zaman düşüncelere boğulmamıza ve geceleri uykularımızın kaçmasına neden olabilmektedir.  Uykusuzluk her insanın başına gelebilen problemler arasında dünyada listenin ikinci sırasında yer almaktadır. İnsanların düzensiz yaşamları, ani kararları, fevri çıkışları ve sonrasında yaşanan pişmanlıklar “dolu kafa” hastalığının tam adını oluşturmaktadır. Kısa bir süre uyku probleminiz varsa veya uykuya dalmakta veya uykuda kalmakta sorun yaşıyorsanız, bu kategoride uyku hapları veya diğer yardımcıları bulacaksınız. Uyku ilaçları uzun süreli kullanımda nispeten az yan etkileri ortaya çıkar Ancak sakinleştiriciler ve hipnotikler bağımlılık riskini taşıyan tek psikofarmasötik gruptur. Mümkün olduğunca, sınırlı sayıda gün veya birkaç hafta alınmalıdırlar. Bu kadar kısa sürelerde uyku ilacı bağımlılık riski genellikle düşüktür. Zaten uyku ilacı alımlarında doktor tavsiyesi esas alınmalıdır. Bu makalemizde yer alan bilgileri dikkatlice okuyunuz. Doktorunuza danışmadan hiçbir şekilde ilaç kullanmayınız!

Uyku ilaçları isimleri

Sakinleştirici isteyen, uyku problemi yaşayanlar, ruhsal sıkıntı ve huzursuzluk yaşayan bireyler, kaygı bozukluklarının tedavisinde reçete ile satılan ve en etkili uyku ilacını tercih etmektedirler. Çok fazla, sorgulayan, düşünen, adapte olmayan, bireyler yan etkileri minimal, korku, gerginlik, hissini ortadan kaldıran, stresi unutturan, kasların gevşetilmesini ve vücudun rahatlamasını sağlayan kısaca fayda sağlayan ilaçlar aramaktadırlar. Ancak bu ilaçların rastgele alınması kesinlikle önerilmez. Mutlaka doktor kontrolünde alınması gereken reçeteli ilaçlar tercih edilmelidir. Uyku ilaçları tedavi amaçlı kullanılır. Birey belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra bu ilaçlar azaltılmalı ya da tamamen bırakılmalıdır.

Şıp diye uyutan uyku ilacı

Uyku bozukluklarıyla mücadele etmek için birçok insan uyku hapı alır. Bunlar yardımcı olabilirken, aynı zamanda bir ton yan etkiye sahiptir. Mükemmel uyku hapı diye bir şey yoktur. Ancak doğal alternatifler, hap almak zorunda kalmamanız için uykuya dalmanıza da yardımcı olabilir.

Uyku haplarının çok kötü bir ünü var. Tehlikeli ve bağımlılık yapıyorlar. Ancak kronik uykusuzluk çeken insanlar için bu maddeler genellikle tek çözümdür. Bireyler her daim dinlendirici uykuyu teşvik eden ve uyku sorunlarına yardımcı olan reçetesiz satılan ilaçları tercih etmek gerekmektedir. Yüksek sesler, parlak ışıklar veya kafamızdaki binlerce düşünce akşamları yatakta, birçok şey hızlı ve huzur içinde uykuya dalmamızı engelleyebilir. Uyumak nefes almak ve yemek yemek gibidir ve hayati önem taşır. Akşam dinlenmekte zorlananlar, sabah alarm saatinden çok önce uyananlar ve hatta bütün gece tamamen uyanık hissedenler için bu daha da acı verici.

Geceleri uyuyamamak ya da gece boyunca uyuyamamak, kelimenin tam anlamıyla sinirlerinizi bozuyordur. Genellikle dengesizlik ve sinirlilik gibi sonuçlar doğuran uykusuzluk sorununa karşın tüm vücudun dağılmasını önlemek için birçok kişi uyku hapı alır ve kullanır. Uyku hapları üzerinde yapılan testler, uyku hapı alırken önemli hususların dikkate alınması gerektiğini göstermektedir.

Akşam uyuyamıyorsanız, ertesi gün bütün gün sersemliyorsanız. İş yerinde hiçbir şey yapamazsınız, evde huzursuzsunuz ve akşamları tekrar uykuya dalamayacak kadar rahatsızsınız. İşte tam da bu noktada stres ve uyku sorunları bir kısır döngü haline gelir. Kaliteli bir uyku, stresten arınan bir beden için uyku ilacı şarttır. Bu durumda en etkili uyku ilacını seçmekte zorlanabilirsiniz. Ancak tüm uyku hapları rastgele alınmaz.  İnsanlar için uyku hijyeni önemlidir. Uyku hijyeni şu anlama gelir: Strese neden olan her şeyin yatak odasında yeri yoktur.

Uyku hapları kısa süreli huzursuzluğun üstesinden gelmeye yardımcı olabilir, ancak riskler uzun vadede ağır basar. Bir bakışta yaygın uyku haplarının hangisini kullanmanız gerektiğine karar veremezsiniz. Uykusuzluk çeken birçok kişiye hap reçete edilir. Ancak doktorlar, aktif bileşenlerinin ciddi yan etkileri olabileceği konusunda uyarıyorlar. Doktorundan böyle bir ilacı yazmasını isteyen herkes, bu ilaçların ancak kısa vadede yardımcı olabileceğini unutmamalıdır.

Uyku ilacı kaç saat uyutur? Uyku hapı kaç saat uyutur?

Uyku ilacı kişinin durumuna göre doktor tarafından önerilen dozda alınmaktadır. Ancak en etkili uyku ilacı ortalam 13 saat ile 15 saat arasında deliksiz uyku sağlar. Temel olarak, yaklaşık dört haftadan fazla kötü uyuyan herkes bir doktora görünmelidir. Olası nedenleri ve örneğin uyku laboratuvarında daha fazla açıklamanın gerekli olup olmadığını kontrol eder. İçerdiği riskler nedeniyle reçeteli uyku hapı yazıp yazmadığını ve ne kadar süreyle yazacağını dikkatlice tartması gerekir. Az uyku sağlıksızdır ve hatta yaşam süresi üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir. Stockholm Üniversitesi’ndeki stres araştırmacıları şunu varsayıyor : “Ne kadar uyuduğunuz yaşam boyu önemlidir.” Hafta boyunca günde beş saatten az uyuyanların ölüm riski artmaktadır. Ancak bilim adamlarına göre bu, izinli günlerde uyumakla önlenebilir. Cinsiyet, vücut kitle indeksi, sigara, egzersiz ve vardiyalı çalışma gibi faktörler dikkate alındığında, sürekli olarak az uyuyan kişilerin yüzde 65 oranında artan ölüm riskine sahip olduğu ortaya çıktı. Hastalar reçeteli uyku haplarını sadece tıbbi gözetim altında ve sınırlı bir süre için almalıdır. Birkaç temel kurala uyarsanız, ilaçlar stresli uyku problemleri için etkili bir yardımcı olarak kullanılabilir. Reçeteli uyku hapları ile yapılan herhangi bir tedavinin amacı öncelikle dinlendirici ve dolayısıyla sağlıklı uyku olmalıdır. Ayrıca bu ilaçlar, uyku bozukluğu olan birçok kişi için ek bir yük olan ve çoğu zaman bir kısır döngüye yol açan uyuyamama korkusunu da gidermeyi mümkün kılar.

Uyku hapları sakinleştirici ve narkotiklerden ayırt edilmelidir. Uyku hapları etki tarzlarında sadece uyku bozuklukları için bir uyku yardımcısı görevi görür. Uyku hapları genellikle iki versiyonda mevcuttur: Ya sentetik aktif içerikli bir uyku yardımı olarak ya da bitkisel içerikli bir uyku yardımı olarak. Reçeteli uyku hapları veya reçetesiz uyku hapları satın alabilirsiniz. Uyku yardımı testleri, uyku haplarının uykuya dalma güçlüğüne yardımcı olabileceğini göstermektedir. Bununla birlikte, aynı zamanda, uyku hapı testleri, uyku hapı almanın neden olabileceği riskleri ve yan etkileri de gösterir.

Bu nedenle, uyku haplarının dozajı ve etki şekli ile ilgili bilgiler özellikle önemlidir. Düzgün uykuya dalamayan veya geceleri uykuda kalamayanlar, genellikle bu soruna çözüm bulmak için çaresizdir. Doktor ziyareti kesinlikle böyle bir durumda tercih edilen ilk ilaçtır. Teşhis bu tedaviye izin veriyorsa, nedenleri arar ve uyku hapları reçete eder. Uykusuzluğa neden olabilecek birçok neden var. Birçok insan için uyku hapı testlerine göre stres, geceleri huzursuzluğa yol açan önemli bir faktördür. Gündelik hayatın endişeleri, akşamları artık huzur bulamayacak kadar büyürse, kediotu veya diğer uyku hapları yardımcı olabilir.

Kediotu, sakinleştirici etkisi nedeniyle en popüler homeopatik uyku haplarından biridir. Ancak bitkisel uyku haplarına ek olarak sentetik olarak üretilenler de var. Gece boyunca uyumakta güçlük çekmenizin nedenine bağlı olarak, uyku yardımcıları farklı bileşimlerde ve dozaj formlarında gelir, bu nedenle her zaman doğru hipnotiği seçmelisiniz. Geceleri çok horluyorsanız veya nefes alıp vermede duraksıyorsanız, hemen bir doktora görünmelisiniz. Uyku apnesi, geleneksel uyku hapları ile giderilemez çünkü bu hastalık öncelikle bir doktor teşhisi gerektirir.

Uyandırmayacak uyku ilacı var mı?

Başlangıçta da belirtildiği gibi, uyku hapları sakinleştiricilerden ve narkotiklerden farklıdır, çünkü başlangıçta farklı bir amaç izlerler. Sakinleştiricilerin genellikle günlük yaşamda sinirlilik ve huzursuzluk üzerinde etkili olması beklenirken, uyku hapları uykuya dalma sorunları için kullanılır. Uyku hapları, uykuya neden olan maddelerle uyku bozuklukları ile savaşır ve iki kategoriye ayrılabilir. Her iki Var bitkisel uyku hapları ve sentetik uyku hapları. Homeopatik uyku hapları arasında çarkıfelek, limon otu, kediotu kökü ve hatta şerbetçiotu özleri bulunur. Bitkisel uyku hapları genellikle ücretsiz olarak satın alınabilse de, sentetik olarak üretilen uyku hapları, bu uyku haplarından narkotiklere geçiş neredeyse akıcı olduğu için genellikle sadece reçete ile alınabilir. Uyandırmayacak derecede uyku ilacı tahribatlara neden olabileceği için maksimum 17 saat uyutabilir.

Uyku hapları giderek daha yaygın hale geliyor. Sadece gerçek uyku bozukluklarına değil, aynı zamanda strese karşı da çoğu akşam uyku hapı kullanıyor. Bununla birlikte, her birinin riskleri vardır. Bazıları bağımlılık yapar, diğerleri zararlı yan etkilere sahiptir. Çoğu durumda, ilacı alırken çok az sorun vardır, ancak beyin uyarıma alıştığı için ilacı almayı bırakmaya çalıştığınızda bağımlılık ortaya çıkar. Burada vücudun kendi uyku süreçlerinin düzelmesi biraz zaman aldığı için uyku problemleri yeniden ortaya çıkar. Birçoğu yanlışlıkla eski uyku problemlerinin bu duruma geri döneceğini ve tekrar haplara başvuracağını düşünüyor. Sonuç olarak, uyku hapları sadece kısa süreli oldukları ve sebeple savaşmadıkları için uyku problemlerinin tedavisi olarak görülmemelidir.

Unisom

Ülkemizde en yaygın olarak tüketilen uyku ilaçlarının ilk listesinde Unisom uyku ilacı gelmektedir. Uzman doktorların en yaygın yazdığı uyku ilaçları arasındadır. Yan etkisi yok denecek kadar azdır. Unisom kullananlar genellikle ilacı aldıktan sonra acıktıklarını belirtilişlerdir. Aynı zamanda ağız kuruluğu belirtileri görülebilmektedir. Unisom uyku ilacı etkilidir ve 12 saat kesintisiz uyumanıza yardımcı olabilecek haplar arasındadır. İlacı normal uyma saatinizden en az 1 saat öncesinde almanız durumunda deliksiz keyifli bir uykuya yelken açabilirsiniz. İlacın bağımlılık yapma risk ise yok denecek kadar azdır.  Uzman doktorlar 15 günü aşmayacak şekilde kullanımını uygun görmektedirler.

Nutraxin Herbal Bitkisel Uyku İlacı

Kimyasal ilaçlara, haplara ve damlalara karşın ön yargılı olanları genellikle tercih ettiği uyku ilaçlarından birisi de Nutraxin Herbal bitkisel uyku ilacıdır. İlacın tamamen doğal ve bitkisel olması ve en önemlisi antidepresan sınıfında değerlendirilmemesi pek çok birey tarafından tercih edilmesine neden olmaktadır. Nutraxin Herbal ile rahat bir uyku çekebilirsiniz. İçinde bulunan kapsüller şeker içermeyen ve 18 ile 60 yaş aralığında kolayca kullanılabilmektedir. Nutraxin Herbal uyku ilacının bir diğer yönü ise reçetesiz kolayca temin edebiliyor olmanızdır. Bir kapsül uyku düzeninizi neredeyse 1 hafta boyunca korumaktadır.

Tolvon

Uyku ilaçları arasında yolculuğumuz en sık yazılan ve piyasada sıklıkla tüketilen uyku ilaçlarından olan Tolvon. Eğer fazla stresle başa çıkamıyorum ve uykularım bölünüyor diyorsanız, Tolvon tam da size göre. Ürünün geneline bakıldığında antidepresanlar arasında yerini almış bir ilaçtır. Öyle ki açık konuşmak gerekirse ağır antidepresanlar arasındadır. Ancak bu durum sizi koruktmasın. Çünkü Tolvon bağımlılık yapmayan ilaçlar arasındadır. 10 ile 15 saat uyku uyuyabilirsiniz. Sadece uyku hapları arasında yan etki olarak kusma ve kabızlık yapabilmektedir.

Remeron

Uyku ilaçları listemizin bağımlılık yapmayan uyku ilaçlarından birisi de genellikle uzman doktorlar ve profesörler tarafından hastalarına yazılan Remeron uyku ilacıdır. Bu uyku ilacının en belirgin özelliği ise hangi saate olursa olsun ilacı aldıktan 1 saat sonra mışıl mışıl uyumanızdır. Ortalama uyutma süresi 12 saattir. Remeron yan etkisi yoktur ancak bazı bireylerde, mide bulantısı, ağızda ve damakta kuruluk ve açlık hissi yarattığı bilinmektedir. Aşırı tüketilmesi halinde ciddi kilo alımlarına neden olabilmektedir. Özellikle stres, takıntı ve sıkıntı yapan bireyler için kullanımı oldukça uygundur. İlacın etkisi piyasadaki diğer muadillerine göre etkilidir. İlk alımlarda tüm gününüzü uyuyarak geçirebilirsiniz. Bu nedenle uzman doktorlar ilacın yarısının kullanılmasını uygun görmektedirler.

Citoles

Uyku ilaçları arasında etkili olan ürünlerden birisi de Citoles. Markanın geneline baktığımızda antidepresan bir ilaçtır. Ancak stres ve takıntılarınıza çok iyi gelebilecek bir ilaçtır. Öyle ki kafanızda biriken sorunları adeta silme özelliğine sahiptir. Bireylerin kendilerini daha iyi ve daha mutlu hissetmelerine neden olan bu ilaç uyku düzeni için etkilidir. Kaliteli bir uyku almak isteyenlerin tercih ettiği ilaç uzman hekimler tarafından sıklıkla yazılmaktadır. Yaşlı ve özellikle de Alzheimer hastalarında oldukça olumlu sonuçlar vermektedir.

Desyrel

Uyku ilacı konusunda eczaneden ve aktarlardan bitkisel ilaçlar aldınız. Peki, internet ortamında en yaygın kullanılan ve bilinen uyku ilacının Desyrel olduğunu biliyor muydunuz? Bir antidepresan ilacı olduğu bilinse de yan etkisi ve bağımlılık yapmadığı için bireyler tarafından tercih edilen ilaçlar arasında yerini almayı başarmıştır. Kısmi olarak, mide bulantısı ve bazı bireylerde iştah açıcı özelliği olduğu bilinmektedir. 1 tablet ile 12 ila 18 saat arasında uyku uyulabilmektedir. Doktorlar tarafından yazılan ve online ortamdan sipariş edilen Desyrelin fiyatı ise şöyle.

Largactil

Uyku ilacının engelli bireyler için olanı var mı diye düşünmeyin. Doktorlar tarafından tüm bireylere yazılan bir ilaç olmasına karşın engelli bireylerin en çok tercih ettiği uyku ilaçlarından birisidir. Genel olarak ağır bir ilaçtır. Kullanımı açısından 15 ila 20 saat kesintisiz uyku yapabilmektedir. Çok fazla stresli bireylerin uyumak için tercih ettiği ilaçlar arasında yerini almıştır. Ürünün en etki özelliklerinden birisi de hıçkırığa çok iyi gelmesidir.

Prozac

Uyku ilacı listemizde yer verdiğimiz markaların sonuna doğru yaklaşırken sizi Prozac ile tanıştırmamak olmaz. Ancak şuana kadar saydığımız ve listelediğimiz uyku ilaçları arasında eczanelerde reçete ile satılan tek uyku ilacıdır. Etkili bir antidepresan olan Prozac çok kuvvetli ve tesirlidir. Uyutma konusunda içildikten ilk 15 dakika içinde uyutmakta ve etkisi 12- saat ile 18 saat arasında sürmektedir. İlacın en üzücü yönü halisülasyon ve mide bulantısı riskinin olmasıdır. Doktorlar tarafından yazılan bu ilaç bağımlılık yapmaktadır.

Uyku haplarındaki en önemli etken madde grupları

Benzodiazepinler, beyindeki sakinleştirici ve uykuyu tetikleyen bir etkiye sahip bir sinyal maddesinin etkisini güçlendirir.Z maddelerinin benzer bir etkisi vardır, ancak muhtemelen daha düşük bir bağımlılık potansiyeline sahiptir. Antidepresanlar, beynin metabolizmasına müdahale eden bir grup maddedir. Melatonin, sentetik formda reçete edilen doğal bir uyku hormonudur.Antihistaminikler aslında alerjik reaksiyonları azaltır, ancak sizi uykulu hale de getirebilir.

Atarax, Ambien, Cipralex, Citoles, Desyrel, Difenhidramin, Gyrex, Largactil, Remeron, Nutraxin Herbal, Xanax, Unisom, Tolvon, Melatonin ve Restoril aslı en etkili uyku ilacı arasında bazı doktorlar tarafından tedavi amaçlı olarak hastalara reçete edilmektedir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
error: Content is protected !!